Tuinhuis

Stel uw gewenste tuinhuis samen

Bent u op zoek naar extra opbergruimte of een plek waar u tot rust kunt komen? Bij Twente Wood bent u aan het goede adres voor een breed aanbod tuinhuizen. We hebben niet alleen standaard tuinhuismodellen, maar zijn gespecialiseerd in het maken van unieke tuinhuizen. Deze tuinhuizen zijn uniek door materialen te combineren of door speciale opties toe te voegen. Vrijwel ieder aspect van uw toekomstige tuinhuis is volledig aan te passen naar uw wensen.

Toon 12 resultaten
Hout | Karakteristiek

Natuurlijk is er genoeg behoefte aan het buitenleven. Zo ook een klant van ons in Halfweg waarvoor wij een woonverblijf mochten ontwerpen en monteren. Dit type ‘Stepelo’ ofwel ‘Kapschuur uitvoering’ is uitgevoerd met grote ramen en deuren; hierdoor lijken ruimtes nog groter en kunt u optimaal gebruik maken van de sfeer van het buitenleven.

De kleur van het hout is onbehandeld gebleven waarmee je een mooie karakteristieke uitstraling creëert. Uiteraard kunt u dit type volledig naar wens laten uitvoeren in zowel materialen, kleuren en type dak. Onze klant heeft de keuze gemaakt om het buitenverblijf in een karakteristieke kleur te beitsen. Dit is perfect afgestemd op de omgeving waarin deze is geplaatst.

In dit project hebben wij gebruik gemaakt van geschaafd Douglas met 14,5×14,5cm staanders en zijn de wanden uitgevoerd van potdekselplanken voor een robuuste afwerking waardoor de binnenzijde (i.v.m. het regelwerk) voorzien kon gaan worden van dampwerende folie, isolatie en sponningsplanken wandafwerking.

Namens onze klant hebben wij al berichten ontvangen mogen ontvangen van zowel de reacties op het verblijf als de gezelligheid die er wordt gecreëerd.

Afmeting
575 x 400 x 320 cm zonder overstek • 36 m²
Fundering
Betonpoeren 15x15x58cm, betonbanden 6x20x100cm
Isolatie
3cm PIR isolatieplaten
Wandtype - Buitenzijde
Potdeksel Douglas fijnbezaagd 25mm
Wandtype - Binnenzijde
Ruimtes: Sponningsplank Douglas (verticaal) 18mm - Badkamer: Underlayment casco
Wandtype- Binnenzijde sanitaire ruimte
Damp werende groene platen
Glas
Thermopeen glas
Dakbekleding
Dakpanprofiel (zwart/antraciet)
Vloer
Underlaymentplaten (t.b.v. de afwerking)
HWA
Zinken dakgoot
Hout | Modern, Karakteristiek

Dit project geeft maar weer aan wat subtiel kleurgebruik kan doen bij buitenverblijven. De overkapping ‘Brammelo’ voorzien van 100% plat dak, is onderverdeeld in verschillende ruimtes waardoor de klant naast extra opbergruimte ook gebruik kan maken van een gezellige aangeklede en daarnaast ruime overkapping.

De overkapping ‘Brammelo’ is uitgevoerd in onbehandeld, geschaafd Douglas hout en voorzien van 14,5 × 14,5cm staanders. Het dak is bedekt met EPDM dakbedekking, inclusief de hemelwaterafvoeren.

Deze overkapping is een eigen productie van Twente Wood en bij deze klant uitgebreid tot een volledig buitenverblijf. De wanden van de berging bestaan uit 25mm potdekselplanken waarbij de achterzijde van het buitenverblijf voorzien is van 28mm blokhutprofielen. De schuur is voorzien van een vol houten deur waarbij de voorzijde van de overkapping is uitgevoerd met Flex Fence systemen welke flexibel zijn in te stellen.

Om het gehele jaar gebruik te kunnen maken van de overkapping heeft de klant gekozen voor glasschuifwanden welke bij mooi weer achter de flex fence systemen geschoven kan worden.

Het straatwerk is door een externe partij volledig doorgevoerd tot in de overkapping wat natuurlijk een ruimtelijke dimensie geeft aan het gehele buitenverblijf.

Al met al zijn zowel de klant als Twente Wood zeer tevreden met het eindresultaat.

Afmeting
910 x 350cm • 32 m²
Fundering
Betonpoeren 15x15x58cm, betonbanden 6x20x100cm
Wandtype
Buitenzijde: potdekselplanken 25mm - Achterzijde: 28mm blokhutprofiel
Dakbekleding
1,4mm EPDM
Verlichting
Opbouw ledspots in dakbalken verwerkt (dimbaar)
Glasschuifwand
AL23, Profielen: antraciet RAL7016
Glas
Gehard glas 10mm
Accessoires
FlexFence flexibele lamellen
Hout | Karakteristiek

Ook voor uitbreidingen of aanpassing aan bestaande producten bent u bij Twente Wood aan het juiste adres.

In dit project hebben wij een bestaande schuur voorzien van enkele nieuwe en aangepaste wandmodules. Naast het monteren van deze modules heeft de klant ook de keuze gemaakt ramen en deuren toe te voegen. Dit maatwerkproject is ter plaatse op maat gemaakt door Twente Wood waarbij de klanten zeer tevreden zijn achter gelaten.

Zowel de klant als onze monteurs kunnen naar tevredenheid terug kijken op dit prachtige project. Twente Wood wilt tevens aangeven dat wij hiermee willen laten zien dat de mogelijkheden voor zowel (duurzame) materialen als vormgeving geen belemmering kunnen hebben voor het wensenpakket van de klant.

Afmeting
N.V.T.
Fundering
Betonbanden 6x20x100cm
Framewerk
Douglas regelpakket 28x40mm
Wanden
Blokhutprofiel Douglas 28mm
Ramen
Uitzetramen
Deuren
Dubbel paneeldeur
Glas
Enkel glas
Hout | Modern, Karakteristiek

Dit project is door Twente Wood gerealiseerd in Amstelveen. Dit buitenverblijf is de overkapping ‘Brammelo’ voorzien van 100% plat dak, uitgevoerd als volledig geïsoleerd buitenverblijf onderverdeeld in verschillende ruimtes. Daarnaast is er voor fietsen en container nog een open ruimte gecreëerd aan de linkerzijde welke afgedicht is met een Louvre module.

De overkapping ‘Brammelo’ is uitgevoerd in onbehandeld, geschaafd Douglas hout en voorzien van 14,5×14,5cm staanders. Het dak is bedekt met EPDM dakbedekking, inclusief de hemelwaterafvoeren waarbij de boei uiteindelijk is afgewerkt met aluminium daktrimmen.

De overkapping ‘Brammelo’ is een eigen productie van Twente Wood en hier uitgebreid tot een volledig buitenverblijf. De wanden van de berging (binnenwanden) bestaan uit 28mm stapelprofiel planken. Elke ruimte is voorzien van vol houten deuren waarbij de buitenzijde van de leefruimte is uitgevoerd met een Steel Look deur- en raammodule met dubbel glas t.b.v. de isolatiewaardes.

Er zijn hele mooie en subtiele contrasten toegevoegd door enkele onderdelen uit te voeren in de kleur zwart. Hiermee creëert de klant een moderne eigentijdse uitstraling.

Verder is er voor de klant een complete vloer gemonteerd om het geheel compleet te maken.
De elektra is in overleg met onze klant uitgevoerd door een externe partij.

Afmeting
900 x 310cm • 28 m²
Fundering
Betonpoeren 15x15x58cm, betonbanden 6x20x100cm
Isolatie
3cm PIR isolatieplaten
Glas
Dubbel glas, HR++
Vloer
Vol houten Douglas vloer, 18mm sponningsplanken
Wandtype
Buitenzijde: blokhutprofiel Douglas 28mm - Binnenzijde: 18mm sponningsplanken
Dakbekleding
1,4mm EPDM
Hout | Modern, Karakteristiek

Natuurlijk is er genoeg behoefte aan het buitenleven. Naast een volledig Fraké schutting hebben wij hier ook een compleet buitenverblijf mogen monteren welke voorzien is van een Douglas framewerk waarna de buitenzijdes zijn voorzien van Fraké bekleding. Dit type ‘Brammelo’ is uitgebouwd tot een waar plaatje in een prachtige omgeving van bebossing en klassieke herenhuizen.

In dit project hebben wij gebruik gemaakt van een Douglas framewerk met 14,5×14,5cm staanders waarbij de volledige constructie is voorzien van Fraké planken. Tevens zijn hierbij de staanders en de boei bekleed om het geheel af te maken. Voor de binnenzijde is er een keuze gemaakt om naast de isolatie de afwerking van de wanden te realiseren met Douglas sponningsplanken 18mm (verticaal gemonteerd). Daar het verblijf geheel geïsoleerd is en de klant toch natuurlijke lichtinval heeft willen realiseren is er gebruik gemaakt van Skywindows welke zijn voorzien van HR++ isolatieglas.

Om de uitstraling in de tuin volledig door te trekken heeft de klant ervoor gekozen om een volledige Fraké vloer te laten monteren waardoor u diepgang creëert en een gezellige sfeer zult beleven in deze prachtige omgeving. Wat de vloer bijzonder maakt t.o.v. een gemiddelde houten vloer, dat er enkele bomen in de vloer staan.

Namens onze klant hebben wij al berichten ontvangen veel gebruik van het woonverblijf te maken en het ontzettend gezellig vinden. Uiteraard is Twente Wood blij met deze berichtgeving en willen wij onze klant er veel verblijfplezier mee wensen.

Afmeting
1130 x 400 x 250 cm zonder overstek • 45 m²
Fundering
Betonpoeren 15x15x58cm, betonbanden 6x20x100cm
Wandtype - Buitenzijde
Volledig Fraké bekleding 18mm
Wandtype - Binnenzijde
Ruimtes: Sponningsplank Douglas (verticaal) 18mm
Isolatie
3cm PIR isolatieplaten
Dakbekleding
1,4mm EPDM (zwart/antraciet)
Lichtstraat
2x 80x180cm incl. PVC opstand en HR++ isolatieglas
Vloer
Vol houten vloer Fraké 18mm
Hout | Karakteristiek

Natuurlijk is er genoeg behoefte aan het buitenleven. Zo ook een klant van ons in Boekelo waarvoor wij een compleet buitenverblijf in Eiken mochten ontwerpen en monteren. Dit type ‘Honesch’ is uitgebouwd tot een waar plaatje in een bosrijke omgeving waarbij wij de kap hebben aangepast naar een wolfs kap.
De ruimtes lijken hierdoor nog groter en kunt u optimaal gebruik maken van de sfeer van het buitenleven.

De kleuren zijn hierbij volledig uitgevoerd in de stijl van de woning zodat ook de inpandige schuur net zoals de woning een moderne en karakteristieke uitstraling heeft verkregen. Uiteraard kunt u dit type volledig naar wens laten uitvoeren in zowel materialen, kleuren en type dak.

In dit project hebben wij gebruik gemaakt van Eiken gebindten met 14,5×14,5cm staanders en zijn de wanden uitgevoerd van klassieke potdekselplanken voor een robuuste afwerking waardoor de binnenzijde (i.v.m. het regelwerk) van de schuur voorzien kon gaan worden van dampwerende folie, isolatie en sponningsplanken wandafwerking.

Ook is er een volledig Eiken vloer gemonteerd waardoor u warmte creëert en een gezellige sfeer zult beleven in het bosrijke geheel. Om het project volledig te maken heeft de klant ook middels externe partijen een keuken en kachel kunnen laten toepassen in de bouw van dit project.

Namens onze klant hebben wij al berichten ontvangen veel gebruik van het woonverblijf te maken en het ontzettend gezellig vinden. Uiteraard is Twente Wood blij met deze berichtgeving en willen wij onze klant er veel verblijfplezier mee wensen.

Afmeting
800 x 400 x 400 cm zonder overstek • 32 m²
Fundering
Betonpoeren 15x15x58cm, betonbanden 6x20x100cm
Isolatie
3cm PIR isolatieplaten
Wandtype - Buitenzijde
Potdeksel Eiken fijnbezaagd 25mm Klassiek
Wandtype - Binnenzijde
Ruimtes: Sponningsplank Eiken (verticaal) 18mm
Glas
Enkel
Dakbekleding
Keramische dakpannen (zwart/antraciet)
HWA
Koperen dakgoot
Vloer
Vol houten vloer Sponningsplanken Eiken 18mm
Hout | Modern

Een modern tuinhuis met een zadeldak welke wij voor een van onze klanten in Glane hebben geproduceerd en gemonteerd.
Dit type wordt door Twente Wood geproduceerd onder type ‘Honesch’.

Om de stijl van de woning door te trekken in een ruime tuin heeft deze klant voor bovengenoemd model gekozen. Daarnaast zijn er karakteristieke producten toegevoegd om naast een tuinhuis ook een overkapping in gebruik te kunnen nemen. Het mooie aan dit project heeft toch wel plaatsgevonden dat de aanzichten bepalen of je tegen een tuinhuis dan wel een overkapping met schuur aan kijkt. Op voorhand heeft de klant het project uit geschetst waarbij Twente Wood een positieve inbreng heeft kunnen geven om er een totaalproject van te kunnen maken.

In dit project hebben wij gebruik gemaakt van geschaafd Douglas met 14,5×14,5cm staanders en zijn de wanden uitgevoerd van Blokhutprofiel wanden 28mm voor een landelijke en toch moderne uitstraling.

Als dakbekleding heeft de klant gekozen voor dakpannen beton. Het model is zo opgesteld dat de klant in de toekomst de mogelijkheid heeft het project verder uit te bouwen.

Afmeting
600 x 300 x 305 cm • 18 m²
Fundering
Betonpoeren 15x15x58cm, betonbanden 6x20x100cm
Isolatie
3cm PIR isolatieplaten
Wandtype
Potdeksel Douglas fijnbezaagd 25mm
Glas
Dubbel glas
Dakbekleding
Dakpanprofiel platen antraciet
HWA
PVC dakgoot
Hout | Modern, Karakteristiek

Dit project is door Twente Wood gerealiseerd in Lettele. Dit buitenverblijf is de overkapping ‘Brammelo’ voorzien van 100% plat dak, uitgevoerd als met een aangepaste dakconstructie. Dit is nodig geweest in verband met de overstek welke rondom is toegepast.

De overkapping ‘Brammelo’ is uitgevoerd in onbehandeld, geschaafd Douglas hout en voorzien van 14,5×14,5cm staanders. Het dak is bedekt met EPDM dakbedekking, inclusief de hemelwaterafvoeren. Uiteindelijk zullen de boeidelen worden voorzien van netjes en afgewerkte aluminium daktrimmen.

De overkapping ‘Brammelo’ is een eigen productie van Twente Wood en hier uitgebreid tot een volledig buitenverblijf. De wanden van de berging bestaan uit 28mm stapelprofiel planken. De buitenzijde is aangevuld met een 3-tal op maat gemaakte ramen met veiligheidsglas waarbij de voorzijde is voorzien van een glasschuifwand (maatwerk) van 10mm gehard glas.

Het is een uitzonderlijk product welke veel diepgang krijgt door de grove overstek welke wij rondom hebben toegepast.

Afmeting
500 x 500cm • 25 m²
Fundering
Betonpoeren 15x15x58cm, betonbanden 6x20x100cm
Vloer
Straatwerk (door klant verzorgt)
Wandtype
Buitenzijde: blokhutprofiel Douglas 28mm
Dakbekleding
1,4mm EPDM
Wandtype2
Glasschuifwanden 10mm gehard glas
Ramen
Op maat gemaakt 6mm veiligheidsglas
Hout | Karakteristiek

Eind 2019 hebben wij in Almelo wel een heel bijzonder project mogen uitvoeren, tevens de start voor Twente Wood in de uitbreiding van onze mogelijkheden voor onze klanten.

Wij hebben een oude boerderij mogen uitbouwen als maatwerk project volledig met pen/gat verbindingen. Dit project is in het duurzame houtsoort ‘eiken’ uitgevoerd.
Van de chemische verankering tot aan het dakbeschot is het project in beheer van Twente Wood uitgevoerd.

Zowel de klant als onze monteurs kunnen naar tevredenheid terug kijken op dit prachtige project.
Twente Wood wil vooral laten zien dat de mogelijkheden voor zowel (duurzame) materialen als vormgeving geen belemmering kunnen hebben voor het wensenpakket van onze klant.

Kijk op ons Youtubekanaal naar de opbouwfase van dit project en laat u verrassen.

Afmeting
1093 x 800 x 692 cm zonder overstek • 88 m²
Fundering
Betonvloer gestort (uitvoering door klant)
Framewerk
250x250mm vers fijnbezaagd Eiken
Sporen
125-250x250mm vers fijnbezaagd Eiken
Dakbeschot
155x59mm vers fijnbezaagd Eiken
Hout | Met glazen dak | Modern

Een dicht verblijf voor uw auto’s, fietsen en tuingereedschap behoort ook tot een van de vele mogelijkheden.

Bij dit project in Markelo hebben wij een mooi formaat garage neer mogen zetten bestaande uit 2 delen.

Wij hebben gebruik gemaakt van geschaafd Douglas met 14,5×14,5cm staanders en zijn de wanden uitgevoerd van blokhutprofielplanken voor een strakke afwerking.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk ook eens onze impressiepagina!

Afmeting
620 x 620 x 250 cm incl. overstek • 38 m²
Fundering
Betonpoeren 15x15x58cm, betonbanden 6x20x100cm
Wandtype
Blokhutprofiel Douglas 28mm
Deuren
Opgeklampt vol houten dubbele Douglas deur incl. hengen
Dakbekleding
1,4mm EPDM (zwart/antraciet)
Hout | Modern

Natuurlijk is er genoeg behoefte aan het buitenleven. Zo ook een klant van ons in Apeldoorn waarvoor wij een woonverblijf mochten ontwerpen en monteren. Dit type ‘Honesch’ ofwel ‘zadeldak uitvoering’ is uitgevoerd met grote lichtinval bij ramen en deuren.
De ruimtes lijken hierdoor nog groter en kunt u optimaal gebruik maken van de sfeer van het buitenleven.

De kleuren zijn hierbij volledig uitgevoerd in de stijl van de woning zodat ook deze schuur net zoals de woning een moderne uitstraling heeft verkregen. Uiteraard kunt u dit type volledig naar wens laten uitvoeren in zowel materialen, kleuren en type dak.

In dit project hebben wij gebruik gemaakt van geschaafd Douglas met 14,5×14,5cm staanders en zijn de wanden uitgevoerd van potdekselplanken voor een robuuste afwerking waardoor de binnenzijde (i.v.m. het regelwerk) voorzien kon gaan worden van dampwerende folie, isolatie en sponningsplanken wandafwerking.

Namens onze klant hebben wij al berichten ontvangen veel gebruik van het woonverblijf te maken en het ontzettend gezellig vinden. Uiteraard is Twente Wood blij met deze berichtgeving en willen wij onze klant er veel verblijfplezier mee wensen.

Afmeting
900 x 400 x330 cm zonder overstek • 36 m²
Fundering
Betonpoeren 15x15x58cm, betonbanden 6x20x100cm
Isolatie
3cm PIR isolatieplaten
Wandtype - Buitenzijde
Potdeksel Douglas fijnbezaagd 25mm
Wandtype - Binnenzijde
Ruimtes: Sponningsplank Douglas (verticaal) 18mm - Badkamer: Underlayment casco
Glas
Dubbel glas
Dakbekleding
Dakpanprofiel (zwart/antraciet)
HWA
Zinken dakgoot
Hout | Modern, Karakteristiek

Dit project is door Twente Wood gerealiseerd in Greven. Dit buitenverblijf is de overkapping ‘Brammelo’ voorzien van 100% plat dak, uitgevoerd als volledig geïsolleerd buitenverblijf onderverdeeld in verschillende ruimtes.

De overkapping ‘Brammelo’ is uitgevoerd in onbehandeld, geschaafd Douglas hout en voorzien van 14,5×14,5cm staanders. Het dak is bedekt met EPDM dakbedekking, inclusief de hemelwaterafvoeren.

De overkapping ‘Brammelo’ is een eigen productie van Twente Wood en hier uitgebreid tot een volledig buitenverblijf. De wanden van de berging bestaan uit 28mm stapelprofiel planken. Elke ruimte is voorzien van stapeldorpeldeuren met dubbel glas t.b.v. de isolatiewaardes.

Verder is er voor de klant een complete vloer gemonteerd om het geheel compleet te maken.

Naast het buitenverblijf hebben wij een volledige invulling mogen geven voor de tuin. Zo is er onder andere aan de woning een Aluminium veranda gemonteerd ‘type Trendline’ in de afmeting 400x300cm en hebben wij de erfgrens mogen monteren volledig bestaand uit stapelprofielplanken zoals bij het buitenverblijf ook gekozen is.

Afmeting
1220 x 500cm • 61 m²
Fundering
Betonpoeren 15x15x58cm, betonbanden 6x20x100cm
Isolatie
3cm PIR isolatieplaten
Glas
Dubbel glas
Vloer
Vol houten Douglas vloer, 18mm sponningsplanken
Wandtype
Buitenzijde: blokhutprofiel Douglas 28mm - Binnenzijde: 18mm sponningsplanken
Dakbekleding
1,4mm EPDM

Tuinhuis mogelijkheden

Qua materiaal heeft u bij tuinhuizen de keuze uit verschillende houtsoorten, aluminium of metaal. Deze materialen zijn apart te gebruiken, maar ook prima te combineren. U kunt een tuinhuis gebruiken als opbergruimte. Er zijn echter ook enkele andere functies mogelijk voor het tuinhuis. Zo is het mogelijk om een logeerkamer te maken of een buitenkeuken en terras aan te leggen.

Dakconstructie tuinhuis

De mogelijkheden om uw tuinhuis op maat te laten maken, zijn vrij omvangrijk. Niet alleen de afmetingen, het type materiaal en het soort vloer zijn bespreekbaar. Zo ook de indeling van het tuinhuis en de dakconstructie zijn volledig aan te passen naar uw voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld een plat dak of puntdak op je tuinhuis? Of gaat u voor een luxe rieten dak?

Waarom Twente wood?

  • Wij realiseren droomtuinen
  • Unieke producten dankzij maatwerk
  • Showroom van 3000m2
  • Vrijblijvende afspraak mogelijk

Kies het tuinhuis van uw dromen

Afspraak maken
UITVERKOOP
Nieuwe vacature