Beter bestand tegen Nederlands klimaat

Hout is één van de mooiste materialen om te gebruiken voor uw tuinmeubilair, schutting, overkapping of blokhut. Onbehandeld hout is echter niet altijd even goed beschermd tegen het Nederlandse klimaat. Regen, kou en wind kunnen het tuinhout aantasten en beschadigen. Bij Twente Wood beschikken we over een uitgebreid assortiment van geïmpregneerd tuinhout. Dit hout is bestand tegen weersomstandigheden, maar ook tegen houtrot, schimmels en ongedierte.

Weerbestendig

Veel van onze houten tuinartikelen bestaan uit geïmpregneerd hout. Enkele geïmpregneerde houtsoorten zijn vuren en grenen. Deze houtsoorten zijn van nature veel minder goed bestand tegen weersomstandigheden dan bijvoorbeeld bankirai hout.

Beitsen van geïmpregneerd hout

Het aanbrengen van een verfbeits werkt vochtregulerend en zorgt voor een verlenging van de levensduur van het tuinhout. Wanneer u een beits wilt aanbrengen over geïmpregneerd hout, heeft u een speciale beits nodig. Een normale beits verstikt het geïmpregneerde hout, waardoor het van binnenuit gaat rotten.

Soorten geïmpregneerd tuinhout

De tuinartikelen met geïmpregneerd hout zijn eindeloos. Bij Twente Wood heeft u de keuze uit geïmpregneerd constructiehout, maar u kunt dit bewerkte hout ook onder meer verkrijgen als tuinplanken, tuinpalen, tuinschermen, tuinhekken, vlonders en tegels. Neem contact op met Twente Wood voor de prijzen van geïmpregneerd hout of voor meer mogelijkheden. Het is ook mogelijk om langs te gaan bij onze uitgebreide showroom in Haaksbergen.

Afspraak maken
OUTLET
Nieuwe vacature