overkapping op maat lettele

Winterklare veranda’s en overkappingen

Winterklare veranda’s en overkappingen

8 maart 2019

De winter heeft haar intrede gedaan. De temperaturen zijn gedaald en met een beetje geluk ligt er binnenkort een dikke pak sneeuw. In de tuin zitten is er helaas niet meer bij. Of toch wel? Het is mogelijk, mits je jouw veranda of overkapping dusdanig inricht dat je er warmpjes en vooral droog bij kan zitten. Je breidt hiermee het leefgedeelte van je woning uit. Hierbij geven we een aantal tips hoe je jouw nieuwe veranda zo kan laten bouwen dat je ook in de winter heerlijk in je tuin kan zitten.

Stijlen veranda’s

Er zijn verschillende stijlen veranda’s mogelijk. Klassiek, modern of bijvoorbeeld Amerikaans. Elke stijl geeft ook meteen een andere sfeer aan de tuin en de leefruimte. Onze tip: Pas de stijl van de veranda aan op zowel de stijl van je interieur en je tuin. Een Amerikaanse veranda past minder bij een moderne woning en met een strakke tuin.

Kleuren veranda of overkapping

Antraciet, wit, donker of licht hout. Er zijn vele mogelijkheden wat betreft kleur van een veranda of overkapping. De kleur van een veranda is ook meteen leidend voor de uitstraling van het geheel. Zorg voor een kleur die zowel matcht met jouw woning, maar ook met bijvoorbeeld de tegels in je tuin.

Dichte of open overkapping

Wil je er in de winter warmpjes bij zitten in je veranda? Kies dan voor dichte wanden, waarbij er zoveel mogelijk warmte wordt binnengehouden. Zeil is een optie, maar ziet er vaak niet heel fraai uit. Wil je een luxe uitstraling? Dan zijn glaswanden de beste optie. Naast het feit dat glas goed warmte kan binnenhouden, is het ook nog eens een mooi aanzicht.

Wil je überhaupt warmte in je veranda of overkapping. Dan is het uiteraard wel van belang dat je er een hout- of gaskachel in plaatst.

Naast deze paar opties waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je veranda of overkapping, zijn er nog legio aan opties. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, elektriciteit en afwerking.

Advies nodig voor winterklare veranda's en overkappingen?

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Kom gerust eens langs in onze showroom en laat u adviseren door één van onze specialisten. U kunt natuurlijk ook altijd bellen of mailen, of contact opnemen via onze contactpagina.

Twente Wood Productie B.V.
Textielstraat 6
7483 PB Haaksbergen

Mail: verkoop@twentewood.nl
Tel.: 053-4786031