Verschillende mogelijkheden voor schuttingen

Verschillende mogelijkheden voor schuttingen

26 september 2018

Schuttingen komen in allerlei maten en vormen. Het type schutting, of beter gezegd tuinscherm, heeft grote impact op de uitstraling van je voor- of achtertuin. In deze blog gaan we de verschillende mogelijkheden tuinschermen / schuttingen bespreken met de voor- en nadelen.

Houten schuttingen

De meeste eenvoudige vorm van een schutting. Een houten schutting bestaat volledig uit hout en geeft een natuurlijke uitstraling. Het type hout welke gebruikt wordt bij houten schuttingen kan variëren van douglas tot bijvoorbeeld grenen of hardhout. Afhankelijk van het houtsoort en de dikte van de schutting-planken kan een houten schutting zeer lang (50+ jaar) mee gaan. Om de levensduur van een houten schutting te verlengen wordt deze vaak goed geïmpregneerd. Wil je meer weten over houten schutting en/of advies op basis van jouw situatie.

Beton schuttingen

De combinatie van hout en beton is momenteel de meest gekozen type schutting. Het ‘geraamte’ van de schutting bestaat uit beton wat ervoor zorgt dat deze schuttingen niet verbuigen, verzakken of scheef gaan staan. Daarnaast zorgt het beton ervoor dat een schutting weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van hout betonnen schuttingen die wij hebben geplaatst voor onze klanten.

Schutting met gaasdelen

Houd je wat meer van een strak en moderne tuin, maar wil je daarbij wel een natuurlijke uitstraling behouden? Dan is een schutting met gaasdelen een goede uitkomst. Een schutting met gaasdelen bestaat uit dichte schuttingdelen (hout / beton) afgewisseld met ‘open’ gaasdelen. Deze gaasdelen kun je vervolgens laten begroeien met planten voor een mooie natuurlijke uitstraling. Net als bij de vorige twee beschreven opties zijn de mogelijkheden in materiaal en afwerking bijna oneindig. Laat je de gaasdelen begroeien? Dan heeft dit type wel het een en ander aan onderhoud nodig.

Schanskorven of steenkorven

Vooral de laatste jaren zijn de schanskorven bezig met een grote opmars. Passend bij een strakke moderne tuin. Het voordeel van schanskorven als ‘schutting’ is dat deze optie in combinatie met bijvoorbeeld een kleine waterval of open haard goed mogelijk is. In tegenstelling tot hout zijn de schanskorven namelijk bestendig tegen hoge temperaturen en is brandgevaar nauwelijks aanwezig. De keuze in opvulling van de schanskorven (type, grootte en kleur stenen) is enorm. Je kunt de schanskorven daarom precies laten aansluiten bij de uitstraling van de tuin. Het nadeel van de schanskorven zijn de kosten; deze liggen een stuk hoger dan bij de andere opties.

 

Wil je meer weten over de bovengenoemde opties voor schuttingen / tuinschermen? Maak dan een geheel vrijblijvende afspraak in onze showroom in Haaksbergen.

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Kom gerust eens langs in onze showroom en laat u adviseren door één van onze specialisten. U kunt natuurlijk ook altijd bellen of mailen, of contact opnemen via onze contactpagina.

Twente Wood Productie B.V.
Textielstraat 6
7483 PB Haaksbergen

Mail: verkoop@twentewood.nl
Tel.: 053-4786031