Terrasoverkapping met glazen dak

Glazen terrasoverkapping op maat

Een terrasoverkapping met een glazen dak zorgt dagelijks voor veel natuurlijk lichtinval. Een overkapping kan niet in zijn geheel uit glas bestaan, omdat het dak dan te breekbaar is. Het dak bestaat daarom uit glazen dakplaten, gecombineerd met een frame van andere materialen. Wilt u een unieke terrasoverkapping in uw tuin laten plaatsen? Bij Twente Wood zijn we gespecialiseerd in maatwerkoplossingen.

Mogelijkheden met glazen dak

Wanneer er glas wordt gebruikt als dakbedekking, worden er glazen dakplaten in het frame van de overkapping geplaatst. Dit frame bestaat meestal uit hout of aluminium. De afwerking van het frame en de dakplaten bepaalt de uitstraling van de terrasoverkapping.

Veranda showroom
Hillhout Douglas veranda Excellent

Soorten glas

Er is veel lichtinval bij een terrasoverkapping met een glazen dak. Dit natuurlijke licht betekent alleen ook dat de temperatuur flink kan oplopen onder de overkapping. Er zijn verschillende soorten glas te gebruiken, die de warmte van de zon redelijk tegenhouden. Hoogrendementsglas laat wel het licht door, maar houdt de warmte tegen. Een nadeel van dit glas is dat u bij een scherpe zon ook onder de overkapping met een zonnebril op moet zitten.

Melkglas

Melkglas is een andere optie als dakbedekking. Dit glas is melkachtig wit van kleur en weerkaatst het licht en de warmte van de zon. Het glas is minder doorzichtig, maar laat nog steeds wel zonlicht door. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van zonwering boven of onder de glazen dakplaten. Wanneer u last krijgt van de zon, schuift u gewoonweg de zonwering open.

Overkapping met glazen dak plaatsen

Ontdek meer mogelijkheden

Bij Twente Wood zijn we gespecialiseerd in terrasoverkappingen op maat. We doen ons best om uw gewenste terrasoverkapping te realiseren. Wilt u nog meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in onze uitgebreide showroom in Haaksbergen. Lukt het niet om bij ons langs te komen en wilt u wel graag een terrasoverkapping op maat? Dan komen wij naar u toe om alle mogelijkheden te bespreken.