Aluminium overkapping

Soorten dakbedekking voor overkapping

Soorten dakbedekking voor overkapping

10 oktober 2018

De mogelijkheden bij het kiezen van een overkapping zijn bijna oneindig. Allereerst dient u na te denken over het materiaal waaruit de overkapping moet bestaan. Kiest u voor aluminium of voor hout? En als u bijvoorbeeld voor hout heeft gekozen; welk type hout? Douglas, grenen, eiken… En dan zijn we er nog lang niet. Denk bijvoorbeeld aan kleur (verf), afmetingen, vormen, afwerkingen.

Eén van de belangrijkere keuzes die gemaakt moeten worden is de keuze van dakbedekking. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een overkapping die wel licht door laat? Of wilt u liever een overkapping met dichte dakbedekking zoals dakpannen, shingels of riet.

In deze blog gaan we kort de verschillende opties doornemen.

Dakshingels

Dakshingels zijn een goede vervanging voor dakpannen en geeft de overkapping een semi-luxe uitstraling. Dakshingels zijn alleen geschikt voor punt- of schuin aflopende daken. Het leggen van dakshingels is relatief gemakkelijk en zelf gedaan worden. Daarnaast is het een stuk voordeliger in vergelijking met dakpannen.

Dakpannen

Dakpannen kunnen uitstekend gebruikt worden om de uitstraling van de woning door te trekken naar de overkapping. Het geeft een luxe uitstraling en karakter aan een overkapping. Dakpannen zijn alleen geschikt voor punt- of schuin aflopende daken. Ook dient het ‘geraamte’ van het dak van de overkapping dusdanig aangepast worden zodat dakpannen leggen mogelijk is. Dakpannen is een relatief dure keuze bij het kiezen van dakbedekking. Liever een goedkoper alternatief? Kies dan voor dakshingels.

Riet

Een rieten dak geeft een natuurlijke en zeer luxe uitstraling. Enkele nadelen van een rieten dak is dat het prijzig en relatief veel onderhoud nodig behelst. Probeer niet zelf om een rieten dak te leggen, maar huur een ervaren en professionele rietdekker in.

Dakleer

Bij overkappingen met platte dichte daken de meest voor de hand liggende keuze. Dakleer zorgt voor een goede isolatie en de kans op lekkage is minimaal. Een goed alternatief is er eigenlijk niet. Mocht u het geen fraai aangezicht vinden van boven, dan kunt u vrij eenvoudig het dakleer gaan bedekken met grind. Let wel op dat het bij platte daken van belang is dat er een goede waterafvoer is.

Polycarbonaat

Polycarbonaat, in de volksmond soms onterecht ‘melkglas’ genoemd, is de perfecte keuze als u een overkapping wenst die licht door laat. Polycarbonaat komt in verschillende gradaties. Deze gradaties zijn beschikbaar in verschillende percentages helderheid. Op deze manier kunt u zelf bepalen hoeveel licht er doorgelaten moet worden.

Glas

Wilt u een volledig doorschijnende overkapping? Dan is er maar één optie: Glas. Het type glas is weer afhankelijk van uw wensen. Als u de overkapping dicht wilt maken aan de zijkanten om zo ’s winters met behulp van een kachel er warm bij te zitten? Dan zorgt dubbelglas voor een veel betere isolatie.

 

Al met al zijn er veel verschillende opties mogelijk met betrekking tot dakbedekking van overkappingen en/of veranda’s. Weet u niet precies wat voor u het meest geschikt is? Of bent u benieuwd naar de kosten van de verschillende opties? Neem dan contact met ons op.

Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Kom gerust eens langs in onze showroom en laat u adviseren door één van onze specialisten. U kunt natuurlijk ook altijd bellen of mailen, of contact opnemen via onze contactpagina.

Twente Wood Productie B.V.
Textielstraat 6
7483 PB Haaksbergen

Mail: verkoop@twentewood.nl
Tel.: 053-4786031