Welk materiaal gebruik u voor uw schutting?

Bij het plaatsen van een schutting heeft u de keuze uit veel verschillende materiaalsoorten. De meeste materialen worden bij een schutting gebruikt in combinatie met andere materialen. Bij Twente Wood leveren we standaard schuttingen, maar we zijn gespecialiseerd in schuttingen op maat. We bespreken graag alle mogelijkheden met u om uw gewenste schutting te realiseren.

Houtsoorten

Hout is één van de meest gebruikte materialen voor een schutting. Houten schuttingen zijn mogelijk met verschillende onderdelen, zoals losse planken, tuinschermen of rabatdelen. Maar u heeft ook de keuze uit verschillende houtsoorten. Veelgebruikte houtsoorten bij schuttingen zijn douglas en hardhout. Daarnaast zijn hout en beton uitstekend te combineren bij het realiseren van schuttingen.

Douglas houten met gaasdelen schutting

Composiet en aluminium

Een schutting van composiet en aluminium combineert het beste van deze twee materialen. De schutting bestaat uit duurzame materialen, die onderhoudsarm zijn. U heeft de keuze uit verschillende soorten en kleuren composieten schuttingdelen en diverse aluminium staanders en profielen.

Bekijk composiet & aluminium schuttingen

Steen

Een schutting met steen bestaat uit gaaskolommen (schanskorven) gevuld met steen. Na plaatsing van de gaaskolommen vult u deze met natuursteen of grind. Door dit soort schuttingen krijgt de tuin een unieke en luxe uitstraling.

Bekijk stenen schuttingen
Stenen schutting
Rotsmotief antraciet betonplaten

Beton

Beton wordt meestal gebruikt om de schutting stevig vast te zetten en een strakke uitstraling mee te geven. In dit betonsysteem wordt er gebruik gemaakt van betonpalen en betonnen onderplaten. Deze palen en onderplaten zijn in verschillende soorten en maten beschikbaar. Er zijn echter ook complete schuttingen en schuttingdelen beschikbaar van beton.

Bekijk betonnen schuttingen
Kies het materiaal voor uw schutting

Betonsystemen

Een schutting kan geplaatst worden met behulp van een betonsysteem. Dit systeem bestaat uit betonnen palen met betonplaten. Betonsystemen zijn leverbaar in verschillende kleuren en vormen. Er zijn verschillende dessins mogelijk, zoals een rots- of houtmotief. Ook kan het betonsysteem gebruikt worden bij veel verschillende schuttingonderdelen, waaronder standaard tuinschermen, schanskorfdelen en stapelprofielplanken. Naast betonsystemen kunnen schuttingen ook worden bevestigd aan bestaande objecten of houten tuinpalen. Neem voor meer informatie over alle mogelijkheden contact op met Twente Wood.

Schuttingen bij Twente Wood
Kosten schutting

Bezoek onze showroom

In onze showroom in Haaksbergen vindt u een showtuin van 300m2 vol voorbeelden van schuttingen. Wanneer u een afspraak maakt, bespreken we in onze showroom alle mogelijkheden met betrekking tot uw toekomstige schutting. Wilt u een maatwerk schutting laten plaatsen, maar is het niet mogelijk om langs te komen in onze showroom? Dan komen wij gewoon naar je toe om alle mogelijkheden te bespreken.