Hardhout: ideaal voor schuttingen

Hardhout is uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Hardhoutsoorten zijn sterk en hoeven meestal niet behandeld te worden. Waar zachthout nog geïmpregneerd moet worden, is dit bij hardhout niet het geval. Het hout heeft hierdoor wel een hoger prijskaartje, maar gaat langer mee en beschadigt minder snel. Bij Twente Wood leveren we standaard schuttingen van hardhout, maar we zijn vooral gespecialiseerd in hardhout schuttingen op maat.

Gebruik van hardhout

Een schutting van hardhout kan op verschillende manieren worden gemaakt: van losse planken, tuinschermen of rabatdelen. Door rabatdelen te gebruiken, werk je de ruimtes tussen de schuttingplanken volledig weg. U heeft ook de keuze uit een combinatie van hardhout met andere materialen, zoals beton.

Hardhouten schuttingpaneel
Hardhouten schuttingpanelen
Hardhouten schuttingpanelen
Kenmerken hardhout
  • Duurzaam en sterk
  • Lange levensduur
  • Redelijk goed te bewerken
  • Te verven in diverse kleuren
  • Geschikt voor buiten

Keurmerk

Ons hardhout is voorzien van een Indonesian Woodcertificaat. Dit houdt in dat ons tropisch hardhout legaal is gekapt.

Plaats een schutting van hardhout

Mogelijkheden hardhouten schutting

Een schutting kan meer luxe of comfort creëren in een tuin. Monteer bijvoorbeeld verlichting of plantenbakken aan de schutting. Deze verlichting kan op een luxe manier worden gemonteerd en de plantenbakken kunnen op een unieke wijze worden geplaatst. Het is daarnaast ook mogelijk om een overkapping of tuinhuis bij uw schutting te laten plaatsen. Of een open haard aan de schutting te bouwen. Door al deze mogelijkheden is uw schutting meer dan enkel een tuinafscheiding; de schutting wordt namelijk betrokken bij de uitstraling van uw totale tuin.

Hardhouten schutting

Maatwerk schutting van hardhout

Bij Twente Wood zijn we gespecialiseerd in maatwerk schuttingen. We leveren wel standaard schuttingen van hardhout, maar richten ons vooral op het realiseren van unieke schuttingen. Dankzij onze eigen werkplaats zijn we in staat om jouw toekomstige hardhouten schutting volledig op maat te maken. Mede dankzij deze werkplaats stoppen we niet totdat we de gewenste schutting in jouw tuin hebben geplaatst.

Showroom Twente Wood

Ontdek verschillende mogelijkheden

In onze uitgebreide showroom en showtuin in Haaksbergen vindt u veel voorbeelden van schuttingen. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Wilt u liever een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers? Vraag dan een afspraak aan, waarin wij alle mogelijkheden graag met u bespreken. Wanneer u een op maat gemaakte schutting wilt laten plaatsen, kunnen wij ook bij u langskomen voor een vrijblijvende afspraak.