Brammelo Tuinhuis in Amsterdam

Brammelo tuinhuis met isolatie in Amsterdam

Brammelo (520x320cm) met isolatie, wanden en deur van Thermisch gemodificeerd hout, behandeld met colorseen timberstain.

De wens van de klant was om een tuinhuis te maken met hetzelfde uiterlijk als zijn woning. Dit hebben wij voor hen kunnen realiseren, klant en Twente Wood is erg tevreden over het eindresultaat.

Inbegrepen
  • Constructie 100% douglas hout
  • Alles RVS geschroefd
  • EPDM dakbedekking
  • Aluminium daktrim
  • 2x hemelwaterafvoer aan de achterzijde
  • 145x145mm staanders
Tuinhuis in Amsterdam

Wat is gemodificeerd hout?

Door het hout te modificeren verbeter je de eigenschappen van hout. Het hout wordt harder, duurzamer, minder vochtig en beter bestemd tegen ongedierte en wordt minder snel aangetast door het weer.

Het modificeren wordt meestal gedaan met vuren of grenen. Dit zijn beide zachthout met normaal een duurzaamheidsklasse van 4 of 5. Door dit hout te modificeren veranderd de duurzaamheidsklasse naar 2, dit houdt in dat de levensduur wordt verlengt van 5 tot 10 jaar naar 15 tot 25 jaar.

Hoe gaat het thermisch modificeren?

Het hout wordt in een ketel gedaan onder hoge druk. De temperatuur wordt hier 200 graden, waardoor de chemische structuur van het hout anders wordt.

Wat goed is om te weten is dat er bij het modificeren geen chemische stoffen worden toegevoegd en het een verantwoordelijke manier is van verduurzaming!

Opbouw Tuinhuis Amsterdam
Tuinhuis in Amsterdam
Geïsoleerd tuinhuis
Uw eigen maatwerk tuinhuis van Twente Wood