Onderhoud aluminium overkapping

Onderhoud aluminium overkapping

5 september 2018

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw aluminium overkapping is het belangrijk dat u periodiek onderhoud en schoonmaak pleegt om te zorgen dat uw overkapping in goede staat blijft. Vooral met de winter voor de deur is het niet geheel onbelangrijk om de overkapping ‘winterklaar’ te maken. In dit blogbericht geven wij u enkele tips voor de onderhoud van uw aluminium overkapping.

Aluminium frames reinigen

Waarschijnlijk één van de redenen waarom u een aluminium overkapping hebt laten bouwen is het feit dat dit materiaal redelijk onderhoudsvrij is. Eén a twee keer per jaar de overkapping grondig schoonmaken is voldoende. Voor het schoonmaken van de aluminiumframes kunt u het beste kiezen voor een spons of zachte doek. Gebruik in combinatie met water neutrale zeep om de frames te poetsen. Na het inzepen dient u de frames af te spoelen en bent u klaar.

Rubbers en profielen

Een onderdeel wat vaak vergeten wordt, maar door de kleine hoekjes en openingen worden de rubbers en profielen snel smerig. Net als de aluminium frames is het belangrijk om neutrale zeep in combinatie met lauw water te gebruiken. Droog daarna met een zachte doek af.

Onderhoud van polycarbonaat platen

Polycarbonaat is over het algemeen het materiaal dat gebruikt wordt als dak bij overkappingen en veranda’s. Nadeel van polycarbonaat is dat het echter vrij kwetsbaar is. Een vallende tak kan al snel voor een krasje of scheurtje zorgen. Het is dan ook zaak zorgvuldig om te gaan bij het reinigen van het polycarbonaat. Groene aanslag op het polycarbonaat is vaak de reden dat men het tijd vindt om te beginnen met schoonmaken.

Gebruik neutrale zeep, lauw water en een spons of zachte doek. Ga niet zelf op het dak zitten of staan om te reinigen. Kunt u bepaalde niet plekken niet bereiken met de hand, maak dan gebruik van een dweil-stok.

Onderhoud dakgoot

De dakgoot (indien aanwezig) van de overkapping hebben vaak de meeste onderhoud nodig. Door vallende bladeren kan deze snel verstopt raken waardoor het water niet goed afgevoerd wordt. Zorg er (voornamelijk in de herfstperiode) voor dat de dakgoot schoongehouden wordt. Het verwijderen van bladeren is vaak voldoende; schoonmaken met water en zeep is niet noodzakelijk.

Heeft u nog geen overkapping maar wilt er wel graag één?

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Kom gerust eens langs in onze showroom en laat u adviseren door één van onze specialisten. U kunt natuurlijk ook altijd bellen of mailen, of contact opnemen via onze contactpagina.

Twente Wood Productie B.V.
Textielstraat 6
7483 PB Haaksbergen

Mail: verkoop@twentewood.nl
Tel.: 053-4786031