Ontdek de beste materialen voor een veranda

Een veranda kan gemaakt worden van verschillende materialen. Er zijn materialen die geschikt zijn voor het frame van een veranda of voor de dakbedekking. De materialen zijn onderling goed te combineren, waardoor u de gewenste uitstraling kunt creëren. We hebben standaard veranda’s beschikbaar van de verschillende materiaalsoorten, maar richten ons vooral op maatwerk. Dankzij een eigen werkplaats kunnen we de veranda’s volledig naar uw wensen vormgeven.

Veranda van hout

Een houten veranda is een populaire overkapping in de tuin. Deze overkapping aan de woning heeft een klassieke uitstraling. Maar met de juiste accessoires en combinaties van materialen creëert u iedere gewenste sfeer. Twente Wood is gespecialiseerd in maatwerk en plaatst de veranda op basis van uw wensen. Wilt u een combinatie van materialen? Geen probleem. Wilt u een open haard of barbecue onder uw houten veranda laten plaatsen? Ook dat regelen we voor u.

Een klassieke veranda is sfeervol en geeft de tuin een warme uitstraling. De uitstraling van een klassieke veranda is afkomstig uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Deze klassieke look kun je bij Twente Wood compleet maken door verschillende extra mogelijkheden toe te voegen, zoals een houten balustrade of een ouderwetse open haard. We zijn bij Twente Wood namelijk niet alleen gespecialiseerd in standaardoplossingen, maar leveren ook veranda’s die volgens uw specifieke wensen zijn gemaakt. We beschikken over onze eigen werkplaats en kunnen hierdoor uw gewenste veranda nog beter vormgeven.

Klassieke kenmerken

Eén van de meest belangrijke kenmerken van een klassieke veranda is toch wel het gebruikte materiaal. De originele klassieke veranda bestaat namelijk uit hout. Natuurlijk kunt u tegenwoordig ook de klassieke look creëren door hout in combinatie met andere materialen te gebruiken.

Wat kost een veranda?

De kosten van een veranda worden bepaald door meerdere factoren. De materiaalkeuze, de afmetingen van de veranda en de extra toevoegingen zijn van invloed op de prijs. Twente Wood heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, maar is tegelijkertijd in staat om voordelige veranda’s te plaatsen.

Een strakke, moderne uitstraling

In Nederland ziet u veel moderne veranda’s. Een moderne veranda is te herkennen aan haar strakke lijnen. Het is mogelijk om een moderne veranda te plaatsen bij een modern huis, maar u kunt ook voor het contrast kiezen door een moderne veranda aan een klassieke woning te plaatsen. Bij moderne veranda’s wordt vooral gebruik gemaakt van metaal en kunststof en eenvoud staat centraal.

Open veranda met balustrades

De Amerikaanse veranda is in opkomst in Nederland. Een typisch Amerikaanse veranda bestaat uit ongeverfd of witgeverfd hout en is omringd door balustrades. Dit zijn de veranda’s die u tegenkomt in de Amerikaanse speelfilms. De echte Amerikaanse veranda’s bevinden zich aan de voorzijde van een woning, maar dit is helaas in veel gevallen in Nederland niet mogelijk door ruimtegebrek. Bij Twente Wood kunnen we uw veranda de Amerikaanse uitstraling meegeven en tegelijkertijd voorzien van alle gemakken.

Veranda’s zijn er in verschillende soorten en stijlen. Een specifieke combinatie van materialen en details geeft uw veranda een unieke en stijlvolle look. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar welke stijlen zijn populair bij veranda’s?

Verschillende stijlen

Een klassieke look is een tijdloze stijl voor gebouwen in het algemeen. Ook bij veranda’s zit je met een klassieke uitstraling vrijwel altijd goed. U kunt ook juist voor een moderne stijl kiezen. Deze stijl is het tegenovergestelde van de klassieke look. Kenmerkend zijn de strakke lijnen. Een andere stijl die stijgt in populariteit is de Amerikaanse look. Bij deze stijl denkt u onder meer aan houten veranda’s met een balustrade.

Ga voor een veranda met zadeldak

Een veranda laten plaatsen aan uw woning, buitenverblijf of tuinhuis kan een klassieke of moderne uitstraling geven aan uw tuin. U kunt het hele jaar in de tuin zitten, ongeacht het weer. Eén van de mogelijkheden waaruit u kunt kiezen is een veranda met zadeldak. Dit is een type dak dat aan beide kanten naar beneden afloopt. Een andere benaming voor een zadeldak is ook wel een puntdak.

Strakke uitstraling van veranda met plat dak

Wilt u vaker genieten van het buitenleven in uw eigen tuin? Met een veranda geniet u niet alleen op zonnige dagen van uw tuin, maar ook als het regent of sneeuwt. Bij Twente Wood heeft u de keuze uit tal van mogelijkheden qua dakbedekking. Een plat dak is hier één van de opties. Een andere mogelijkheid is een zadeldak (puntdak).

Waarom een veranda met plat dak?

Een veranda met een plat dak heeft een eenvoudige constructie vergeleken met een zadeldak. Een plat dak geeft de veranda een strakke uitstraling. Daarnaast is het mogelijk om een lichtstraat of lichtkoepel te plaatsen in een plat dak.

Gezelligheid en comfort bij de open haard

Dankzij een veranda kunt u het hele jaar overdekt buiten zitten. Maar wat als de temperatuur flink daalt? Door te kiezen voor een veranda met open haard is het zelfs mogelijk om op kille en koude dagen te genieten van de buitenlucht. Met vrienden en familie voor de open haard zitten, is gezellig en maakt het buitenleven echt compleet.

Verschillende soorten open haarden

Er zijn veel verschillende manieren om een veranda met open haard vorm te geven. Enkele voorbeelden zijn een schanskorf, tuinhaard-barbecue, hoekhaard, blokhaard of vuurschaal. Een houtkachel voor de veranda is ook mogelijk. Bij Twente Wood denken we met u mee om de veranda zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de rest van uw tuin en het interieur van de woning. Maak een vrijblijvende afspraak om alle mogelijkheden te bespreken.

Afspraak maken
OUTLET
Nieuwe vacature