Tuinhuis kopen

U wilt een tuinhuis kopen. Al een tijdje heeft u deze gedachte maar u bent er nog niet helemaal uit. U twijfelt over het gebruik; wordt het een opslagruimte of toch die extra speelkamer voor de kinderen? Om die reden weet u daarom niet of u een groot of klein bouwwerk aan gaat schaffen. Wat u wel duidelijk in kaart heeft gebracht is het materiaal: hout! En daarvoor bent u bij Twente Wood aan het juiste adres.

Tuinhuis/Tuinhuizen op maat

Wat is nu eigenlijk een tuinhuis? Het woord zegt het al. Een huis waarbij het de bedoeling is om die in de tuin te plaatsen. Klein en eenvoudig gebouwd. Bij het bouwen van grote tuinhuizen of kleine tuinhuizen kan men kiezen uit verschillende soorten materialen: hout, kunststof of steen voor het skelet. En voor de dakbedekking ziet men in het algemeen golfplaten of houten planken die met daklei zijn bedekt. Doordat een tuinhuis een puntdak en ramen heeft, heeft het de uitstraling van een nostalgisch huis. Vaak worden grote tuinhuizen of kleine tuinhuizen daarom ook als extra woonruimte gebruikt. Maar in het algemeen gebruikt men deze extra vierkante meters in de tuin als opslag. Bijvoorbeeld voor het tuinmeubilair, de fietsen en wat gereedschap. En vergeet niet de oude studieboeken en postzegel, suikerzakjes- en bierblikjesverzameling.

Tuinhuis kopen bij Twente Wood

Bij Twente Wood kunnen we ook in onze eigen productiehal alle bouwwerken (grote tuinhuizen, kleine tuinhuizen, alles soorten tuinhuizen op maat) geheel in eigen beheer maken en leveren. U bent bij ons aan het juiste adres voor een prieeltje, schuurtje, tuinhuisje, of een garage op maat. Wilt u van gedachten wisselen hierover? Neemt u hiervoor gerust contact met ons op. We bespreken graag de verschillende mogelijkheden met u. Ook als u een tuinhuis op maat wilt laten maken, Twente Wood is het juist adres voor u!

Thuinhuis Kyra
Thuinhuis Kyra

Tuinhuisje kopen

Bij een tuinhuis kopen is het ook belangrijk dat u in uw overweging de ondergrond meeneemt. Een betonnen fundering geniet ten allen tijde de voorkeur. Tenzij u een bodem van steen of zandgrond heeft. In plaats van zelf te bouwen kunt u natuurlijk ook kiezen voor een geprefabriceerd tuinhuisje.
U gaat een tuinhuis kopen en tijdens uw rondje tuinspecialisten stuit u op allerlei soorten en maten. Om het helemaal verwarrend te maken ontdekt u ook de robuust uitziende blokhutten. Die u doen wanen naar een koude avond in Scandinavië. Begrijpelijk. In de volksmond wordt een tuinhuis ook wel blokhut genoemd. Maar niet alle blokhutten zijn tuinhuizen. Deze hutten worden, in tegenstelling tot tuinhuizen, van zware houten balken of boomstammen gemaakt.

Uiteraard wilt u lang plezier beleven aan uw tuinhuis. Onderhoud is dan essentieel. Zeker wanneer u kiest voor hout als bouwmateriaal kunt u er niet omheen. Hout is erg gevoelig voor vocht. Door de vochtigheid ontstaan schimmels waardoor er houtrot ontstaat. Dit kunt u voorkomen door het bouwwerk goed te beschermen. Vooraf impregneren, het huisje verven of beitsen en zorgen voor een optimale ventilatie.

Thuinhuis Rokerspaviljoen
Thuinhuis Rokerspaviljoen
U leest het: een goede voorbereiding zorgt gegarandeerd voor levenslang plezier van uw tuinhuis.

Contact met Twente Wood
Hebt u vragen of wilt u meer informatie, dan zijn wij tot uw dienst per mail en telefoon. Maar u bent uiteraard ook altijd welkom in onze showroom in Haaksbergen. Succes met het uitzoeken van uw nieuwe tuinhuis exemplaar!

Ook op onze Marktplaats.nl pagina treft u leuke tuinhuis aanbiedingen.

Houd onze website en Facebook pagina in de gaten voor verrassende, aantrekkelijke aanbiedingen en acties!

Thuinhuis Ingrid met aanbouw
Thuinhuis Ingrid met aanbouw